Trippel for Theodor

Theodor Holter har tatt ledelsen i klubbmesterskapet.

Med tre av ti runder unnagjort er det klart at Theodor Holter mener alvor med å forsøke å forsvare sin klubbmestertittel fra i fjor. Tre strake seire er fasiten så langt, men veien fram til en ny tittel er fortsatt lang.

17 spillere har så langt tegnet seg på deltakerlisten, det samme antall som i fjorårets klubbturneringer. Forhåpentlig melder flere seg på utover i turneringen, slik det er anledning til når man spiller etter Konrad-systemet.

Allerede førsterunden bød på flere potensielt viktige oppgjør. Nå ble det ikke en gang antydning til sjakklig drama i oppgjøret mellom Dag Andersen (hvit ) og Eldin David, som endte i en tam og begivenhetsløs remis.

Ingenting å si på humøret til disse gutta. Her har Abishan nettopp sluppet Theodor av kroken med 18. h5, og Theodor har flyttet tårnet til g8.

Langt mer action ble det i partiet mellom ungguttene Abishan Arulmaran og Theodor Holter (se partiet kommentert nederst i saken) der Abishan hadde den regjerende klubbmesteren skikkelig i tauene rett ut av åpningen. Men den avgjørende knockouten uteble, og etter bare 26 trekk var det hvit som måtte strekke våpen. Etterpå var han forståelig nok skuffet.

– Det var et skikkelig skarpt parti. Jeg trodde jeg hadde ham, men jeg spilte fortsettelsen for passivt, kommenterte Abishan.

Motstanderen syntes partiet tok en overraskende vending.

– Jeg var klar til å gi opp hvis han hadde spilt Dh7+ istedenfor h5. Etterpå var jeg innstilt på å gå for remis, innrømmet Theodor under etteranalysene ute på et av grupperommene.

Forspilte sjanser var det også i partiet mellom Albert Huuse og Shah Mahmoud Rahmani, der hvit til slutt måtte nøye seg med remis etter å ha stått på klar vinst langt inn i sluttspillet.

I tredje runde merket vi oss en sterk sortseier for Ola Maurtvedt mot Dan Vegar Sletten, etter at førstnevnte kom skjevt ut av åpningen. Ved et av de andre brettene satt det en Andersen både med de hvite og sorte brikkene. Dette partiet fikk en avslutning som ingen av spillerne fant grunn til å juble høyt over, med begge i bukkemodus.

D.A.

Partiet mellom Abishan og Theodor kan spilles gjennom her: