Hard kamp om klubbmesterskapet

Tabellen lyver ikke; det kjempes virkelig hardt om årets klubbmestertittel i Indre Østfold Sjakkselskap.

Nærmest ser vi Jan Sørgjerd (t.v.) i kamp mot Truls Johansen. Partiet endte remis. På det neste bordet vant Theodor Holter (t.v.) mot Abishan Arulmaran.

Det er jo også det første klubbmesterskapet på to år, og flere nye, sterke spillere er kommet til. Når sju av ti runder er unnagjort, har Jan Sørgjerd koblet et lite grep. Men han har varslet at han må stå over de siste to rundene og dermed ta til takke med to forfallsremiser.

Da åpner det seg en ekstra mulighet for Abishan Arulmaran og Eldin David, som ligger henholdsvis et halvt og ett poeng bak ledende Sørgjerd.

Deretter følger et beite på fem spillere med 4 poeng.

Vi må vel kalle det en aldri så liten sensasjon at Truls Johansen så til de grader utfordret Jan Sørgjerd på førstebordet i denne runden, at han oppnådde remis med de sorte brikkene. Og med bonde over var det Truls som presset og også avslo et remistilbud. Men til sist mente han det mest fornuftige var å ta remis, som jo uansett er et glimrende resultat for ham.

På andrebordet møttes unggutta Theodor Holter og Abishan Arulmaran, og der gikk det temmelig friskt for seg før Theodors angrep slo gjennom – og Abishan ble påført sitt første tap i turneringen. Men han har fortsatt en glimrende sjanse til å ta hjem tittelen. Abishan leder for øvrig også vårturneringen i Sarpsborg Sjakklubb, og har hatt en flott vinter på sjakkbrettet.

Et svært skarpt og spennende oppgjør ble det mellom Dag Andersen og Eldin David. Partiet ebbet ut i remis etter en bukkekavalkade av de sjeldne. Men det skal også sies at det var komplisert spill og fort gjort å tråkke feil. Spillerne var i alle fall enige om at det hadde vært et morsomt parti å spille.

Det ligger an til en spennende finish om Indre Østfold-mesterskapet i sjakk.

I åttende runde konsoliderte Jan Sørgjerd sin ledelse i klubbmesterskapet ved å beseire Andreas Aalholm Davidsen på første bord. Også Abishan Arulmaran vant, og henger dermed på lederen, som må stå over de siste to rundene og dermed ta til takke med to forfallsremiser. Med seier i de to siste rundene vil unge Arulmaran sikre seg sin første klubbmestertittel i Indre Østfold Sjakkselskap.”
Tabellen etter åtte av ti runder kan du se her:
Resultatlister (sjakklubb.no)

Her er noen utvalgte partier fra klubbmesterskapet, samt et miniatyrparti fra seriekampen mellom Nittedal og Indre Østfold, som endte med seier 3-1 til våre gutter: