Klubbmesterskapet 2023: Sørgjerd topper etter tre runder

Med 20 deltakere på startstreken ligger årets Indre Østfold-mesterskap i sjakk an til å bli et av de mest interessante på mange år.

2022 ble et oppløftende comeback-år for Indre Østfold-sjakken. Starten på 2023 er ikke mindre lovende. Nå kjemper 20 spillere om klubbmestertittelen, og allerede har det vært både mange spennende kamper og noen overraskelser.

   Noen sensasjon er det riktignok ikke at fjorårets klubbmester Jan Sørgjerd har tatt teten med full pott etter tre runder. Men han pustes i nakken av siste års høstmester Eldin David, som står med 2,5 poeng på udelt andreplass. Disse to må tåle et klart favorittstempel i turneringen, og nå ser vi selvsagt frem mot toppmøtet mellom dem.

TREDJE RUNDE: Her ser vi Odd Andersen (t.v.) i aksjon mot Jan Sørgjerd, mens unge Tobias Bjøntegaard møter Eldin David på det neste bordet.

En svært gledelig overraskelse var det at en av klubbens yngste, Tobias Bjøntegaard, startet med to strake seire og inntok tabelltoppen før denne runden. Mot Eldin David ble det for tøft, men unge Tobias har vist stor fremgang på sjakkbrettet denne vinteren.

   Det samme gjelder flere andre av klubbens yngste spillere. I denne tredjerunden, som samlet 18 spillere ved brettene, vakte det særlig oppsikt at Emanuel Prusac spilte remis mot tidligere klubbmester og toppscorer på andrelaget i seriesjakken denne vinteren, Theodor Holter. Unge Emanuel klarte å lure sin drevne motstander inn i en liten felle, vant en kvalitet og så ut til å ha gode vinstsjanser. Til slutt var det Theodor som måtte si seg fornøyd med å ro i land en remis.

   I kveldens desidert lengstvarende parti – først nærmere klokka elleve ble klokken stoppet – kunne Silas David innkassere seieren med de sorte brikkene mot Audun Aamodt etter å ha gjennomført sluttspillet i god stil. Men underveis var det store sjanser til begge i et forrykende parti.

FØRSTE RUNDE: Abishan Arulmaran følger med på det spennende partiet mellom Odd Andersen (hvit) og Theodor Holter (sort).

Bak de to forhåndsfavorittene er det jevnt, og alt i alt tegner årets klubbmesterskap over ni runder til å bli svært spennende og interessant. Kanskje noen klarer å vippe herrene Sørgjerd og David av pinnen i et enkelt parti og dermed skape økt spenning om tittelen?

   Her kan mye skje, og for klubben er det meget gledelig med så god oppslutning om årets klubbmesterskap. Det er stort engasjement rundt partiene, og spillerne samles til ivrige etteranalyser på bakrommet. Slikt er med på å skape økt interesse for sjakken, og håpet er at flere av våre melder seg på til turneringer utenfor klubben i tiden fremover. En landsturnering i Oslo blinker i det ikke så fjerne, og før det er det gode muligheter til å få trimmet sjakkmusklene.

   Allerede om få dager, første søndag i februar, skal begge våre lag i seriesjakken igjen ut på tokt. Denne gangen skal førstelaget i 2. divisjon til bortekamp mot sterke Strømmen, mens andrelaget spiller regulært toppoppgjør i sin 4. divisjonsavdeling mot Offerspill på sjakkpuben The Good Knight i Oslo.

   Med andre ord: Vi har flere spennende sjakkdyster i vente!

D.A.