Klubbens spillende dommer

Jens Tore Fremmegård satser på å bli internasjonal dommer i sjakk.

– Målet er å bli best mulig i dommergjerningen, sier spydebergingen, som ikke bare spiller, men også dømmer sjakk.

Ved siden av å delta i årets klubbmesterskap i Indre Østfold er Jens Tore også turneringsleder med status som kretsdommer. I løpet av året regner han med å føye tittelen FIDE arbiter (dommer i verdenssjakkforbundet) til CV-en. Han har gått flere kurs, blant annet med den kjente sjakkspilleren, turneringsarrangøren og forfatteren Hans Olav Lahlum som inspirerende lærer – og har også testet dommerferdighetene i flere større turneringer.

– Jeg har tidligere dømt i både NM for ungdomslag og NM for skolelag, og like på nyåret var jeg en av dommerne under det rekordstore åpne NM i lynsjakk og hurtigsjakk, forteller Jens Tore.

Jens Tore Fremmegård er kretsdommer og klubbens turneringsleder. Her rett før start i årets klubbmesterskap.

Med over 500 deltagere ble mesterskapet i Drammen en ganske komplisert affære for arrangør, funksjonærer og dommere.

– Det var så trangt om plassen at du omtrent måtte krype over folk for å nå fram til enkelte av brettene. Det er hyggelig med mange deltagere i et mesterskap, men det gjør også arrangørjobben mer krevende, innser IØSS-dommeren. – Vi vet jo hvor komplisert og vanskelig det innimellom kan være å spille sjakk. Er det vanskelig å være sjakkdommer? – Det kan det jo være. Som i andre dommerjobber må du være konsentrert og dømme rettferdig. – Hva blir den neste dommeroppgaven utenfor klubben? – Det blir mest sannsynlig Nordstrand NGP i april. Jeg dømte også i den turneringen for et par år siden.

Da ønsker vi Jens Tore Fremmegård lykke til både med spill og dommergjerning i tiden fremover.

D.A.