Thrilleravslutning

Vi går inn i avslutningshelgen som serieledere.

7. og 8. mars blir det seriesjakkdrama for åpen scene i Østlandsseriens 2. divisjon avdeling B. Hvem hadde trodd at Indre Østfold Sjakkselskap ikke bare skulle være med helt der oppe, men faktisk lede serien alene før den siste dobbeltrunden?

– Vi hadde som mål å beholde plassen. Nå går vi inn i den siste spillehelgen som serieleder, kommenterer Eldin David etter en ny seier for vårt førstelag i søndagens hjemmeoppgjør mot Jessheim. En antatt noe svakere motstander. Men gjestene som kom gjennom blåsten og regnet fra Romerike, bød på en skikkelig fight.

Avgjørelsen! Like etter at dette bildet ble tatt, ga Odd Pedersen (t.v.) opp partiet mot Shemsi Rukovci. Abishan Arulmaran kan konstatere at en ny matchseier er i boks.

Ubeseiret på toppbordene

– Det ble en jevn og spennende kamp. Langt over halvveis var det uavklart på alle fire bord. Så kunne Jessheim notere seier på fjerdebordet. Vi hadde press på oss, men vinner fordi vi spiller konsentrert og tar alle motstandere på alvor, sier Eldin David.

Vår klubbformann og andrebordspiller har virkelig levert varene, og det samme kan sies om Shemsi Rukovci på toppbordet. Begge er ubeseiret på de første fem rundene, og dette har selvsagt vært helt avgjørende for suksessen så langt. Mot Jessheim kjørte de motstanderne i senk med aktivt og presist spill. (Se partianalyser nederst i artikkelen.) Dag Andersen spilte en noe tam, men trygg remis på tredjebordet, mens Abishan Arulmaran tapte på fjerde bord etter ambisiøs satsing.

– Det var trist å tape. Jeg tråkket litt feil i en skarp stilling, sier Abishan.

En konsentrert Eldin David. Motstander Rowan Wood ble stående passivt ut av åpningen, og Eldin slapp ham ikke av kroken.

Sikret seieren med sterkt sluttspill

Shemsi overlistet motstanderen i sluttspillet, og dermed kunne vi innkassere vår fjerde matchseier og den tredje med knappest mulige margin, 2,5-1,5.

– Det var spennende hele tiden. Jeg tror dette er mitt beste sluttspill på lang tid, kommenterer Shemsi, som var glad for å hjelpe laget til enda en seier og fortsatt tabelltopp. Da jeg så at vi tapte på fjerdebordet, måtte jeg gå for seier, sier Shemsi.

Uten å nøle spilte han et aggressivt bondetrekk (g5), og fikk det motspillet han trengte. Sterkt levert av vår førstebordspiller.

Vår hjemmebane Frivillighetens hus byr på gode spilleforhold.

Drama

Vi har skjeen i egen hånd, som det så fint heter. Med seier i de to siste matchene er det ingen tvil, da rykker vi opp. Men dette er teori. Vi skal møte to sterke motstandere, førstelagene til Fredriksstad og Lillestrøm. Det er ikke falsk beskjedenhet å hevde at de er favoritter mot oss.

Vi skal til plankebyen lørdag 7. mars, og det blir ikke plankekjøring, for å si det sånn. Fredriksstad kan mønstre et meget sterkt mannskap, men i det minste har vi en poengledelse og kan legge litt press på dem. Og vi kjenner dem ganske godt.

Lillestrøm kommer til oss i Askim søndag 8. mars. På papiret har de seriens sterkeste lag, når de stiller med toppet mannskap. Det er duket for en skikkelig thrilleravslutning. Kan det bli bedre?

Andrelaget er tilbake i Askim – ganske fornøyde – etter å ha spilt uavgjort mot Offerspill VI i Oslo. Fra venstre: Øyvind Langhus, Ola Maurtvedt, Audun Aamodt og Theodor Holter.

Uavgjort mot Offerspill

Vi har absolutt ikke glemt at vårt andrelag også var i aksjon denne søndagen. Det ble en god miks av generasjoner med juniorene Theodor Holter og Ola Maurtvedt på de to øverste bordene, og veteranene Audun Aamodt og Øyvind Langhus på tredje og fjerde. Mens vindkastene pisket regnet vannrett gjennom lufta, satte de fire musketerene seg i bilen med lagleder Audun bak rattet og kjørte til Oslo for å møte sjettelaget til Offerspill, den nye klubben som verdensmester Magnus Carlsen stilte seg i bresjen for i fjor sommer.

Klubben har blitt et aktivum med mange lag i seriesjakken, og deres førstelag har vunnet samtlige åtte matcher i 1. divisjon så langt.

Sjettelaget skulle altså bryne seg mot vårt andrelag, og den bataljen endte uavgjort 2-2. Men her var den første seieren godt innen rekkevidde for gutta fra Indre Østfold. Riktignok tapte Thedor på førstebord etter å ha spilt kreativt og godt lenge og fått opp en lovende stilling. Men det skal sies at motstanderen forsvarte seg seigt, og sluttspillet med bonde under ble for tøft å holde for vår mann.

På andrebord holdt derimot Ola remis. Så var det rett og slett ganske imponerende av Audun å dra i land sin tredje seier av fire mulige for andrelaget vårt. Og med remis til nestor Øyvind på fjerdebordet kan laget si seg greit fornøyd med innsatsen. To uavgjort og to tap blir dermed fasiten for Indre Østfold II i 4. divisjon avdeling F. Den siste spillehelgen skal vi ha walk over.

D.A.

Partianalyser

Odd Pedersen, Jessheim (1841) – Shemsi Rukovci, IØSS I (1956) 0 – 1

 

Eldin David, IØSS I (1954) – Rowan John Wood, Jessheim (1742) 1 – 0