Sulten på mer sjakk? Nå starter vi opp igjen

Kanskje noen lot seg inspirere av Magnus Carlsens VM-dobbel i jula?

I kveld er det på’n igjen, og vi ønsker både gamle og nye medlemmer velkommen til sjakk på tirsdagskveldene i Frivillighetens hus i Askim. Godt nytt år til dere alle – i ny storkommune som bærer navnet Indre Østfold slik klubben vår har gjort siden 1965.

Vi har ikke glemt høstturneringen som ble avsluttet tidlig i desember og er kommet med på FIDEs nyeste elo-liste. Som han hadde truet med satte Eldin David inn en råspurt, og med seier mot ledende Dan Vegar Sletten i siste runde sikret Eldin seg høstmestertittelen med et helt poengs margin. Etter tapet mot Odd Andersen i andre runde avga han bare en forfallsremis og endte med 5,5 poeng på de 7 rundene.

Eldin David spilte hvit mot Dan Vegar Sletten i det avgjørende sisterundepartiet i høstturneringen.

Så snek Theodor Holter seg foran Dan Vegar Sletten på kvalitet og knep andreplassen med 4,5 poeng. Også Ola Maurtvedt på fjerdeplass oppnådde 4,5 poeng og en pen ratingframgang. Deretter fulgte Odd Andersen, Albert Huuse, Halvor Hartvig og Dag Andersen, alle med 4 poeng. Med andre ord var det svært jevnt etter den klare høstvinneren Eldin.

På siste spillekveld en uke før julaften ble det spilt lynsjakk med «nogo attåt». Dette «attåt» var blant annet nydelig mat som Mahad Hosh hadde med hjemmefra. En fin avslutning med sjakk og mette mager.

Abishan Arulmaran var ikke alene om å synes at maten som Mahad Hosh hadde med seg hjemmefra smakte nydelig.

Om et par uker satser vi på å starte opp årets klubbmesterskap. Før dette blir det lynsjakk og mobilisering til seriekampene som spilles i helgen 18. og 19. januar. Førstelaget får nå en virkelig test på hva det duger til med dobbeltrunde mot henholdsvis Strømmen 1 og Moss 2. Andrelaget har hjemmekamp mot Asker 2 på søndag.

Forhåpentlig er batteriene ladet til nye, spennende sjakkdyster.

D.A.