Seier og uavgjort i Oslo – nå leder vi serien

Nok en knepen og viktig seier sikret tabelltopp.

Det ble en skikkelig ekspedisjon til Oslo forrige helg, da begge Indre Østfolds lag reiste til hovedstaden for å spille andre runde i Østlandsserien. Denne sjakksøndagen, som startet med isregn, dogg på bilvinduene og et sleipt sørpeføre, bød også på visse logistiske utfordringer.

Først skulle to lag med fire spillere på hvert av lagene settes opp. Det er ikke alltid noe som lar seg løse på én time og to telefoner, men vi fikk mønstret også et relativt slagkraftig andrelag. Førstelaget stilte med den samme lineupen som i åpningsrunden mot Stjernen33. Etter å ha fordelt mannskapene på to biler la vi i vei på mot tigerstaden. Litt omveier og krinkelkroker for å få alle på andrelaget frem til Helsfyr t-banestasjon der de skulle møte Vålerengas fjerdelag. Så falt brikkene på plass, vi kom oss til Lambertseter gård og 2. divisjonsmatchen mot Nordstrand IV i passe god tid før spillet ble satt i gang. For øvrig ble det spilt tre matcher her – noe som bærer bud om den store aktiviteten i Nordstrand Sjakklubb. Faktisk stiller klubben med sju lag i seriespillet.

Indre Østfold I (til høyre) i kamp mot Nordstrands fjerdelag; nærmest Shemsi Rukovci, videre Eldin David, Dag Andersen og Theodor Holter.

Ganske tidlig var vårt førstelag godt i rute til å fortsette der vi slapp i åpningsrunden i november. På toppbordet fikk Shemsi Rukovci grepet på unge Eivind Grunt Kreken. Shemsi vant en bonde, og selv om sluttspillet ikke var trivielt, førte han partiet til seier på relativt ukomplisert vis. Stødig opptreden av vår førstebordspiller.

På andrebord, hvor Eldin David spilte sort mot den litt uberegnelige Carl Christian Aarnes, sikret vi oss tidlig et veldig greit halvpoeng da spillerne tok remis uten å ha testet hverandre altfor mye. Det var et helt ok bordresultat for oss, remis med sort mot en spiller som vi vet kan slå høyere ratet motstand.

En blid gjeng i trappa ned fra spillelokalene på Lambertseter gård, etter nok en seier i 2. divisjon.

Mens undertegnede slet på tredjebordet med de hvite brikkene mot en kreativt og sterkt spillende Karim Ali, fikk unge Theodor Holter det lille overtaket han trengte til å vinne sluttspillet mot Azmil Macksood. Theodor gjorde mye ut av noen små sjanser som bød seg, og vant en sterk og viktig seier for oss.

Da fikk det heller være at den ikke fullt så unge Andersen satt igjen med en vanskelig stilling mot Karim Ali. Da lagseieren var i boks, slapp jeg nok også skuldrene ned, og overså muligens en redningsmulighet eller to. Men til sist vant Karim fullt fortjent, et velspilt parti av ham.

Shemsi Rukovci og Theodor Holter på vei opp til Nordstrands sjakkborg på Lambertseter gård. Ville vi klare å følge opp med nok en seier?

Igjen: Seier og to poeng i lagmatchen. Selv om det ble knepen margin, er det lagpoengene som teller for oss. Vi skal ha minimum to, helst tre lag bak oss når status gjøres opp i mars – og i øyeblikket ser dette ut som en forsiktig målsetting da vi faktisk har inntatt tabelltoppen som eneste lag med full pott. Lillestrøm måtte nemlig nøye seg med uavgjort i bortekampen mot Moss II, Strømmen hadde allerede bokført tap fra førsterunden, og Fredriksstad gikk på en skikkelig blemme med et sterkt redusert mannskap i bortekampen mot Jessheim.

Gutta på andrelaget revansjerte seg litt med uavgjort i matchen mot Vålerenga 4. Kampen ble spilt i et lokale ved Helsfyr t-banestasjon.

Så til andrelaget vårt, som hadde et litt småflaut nederlag mot Follo III å revansjere. De klarte det nesten, mot et fjerdelag fra Vålerenga som virket overkommelige. Uavgjort 2-2 er godkjent, etter hva som skjedde i førsterunden, et steg i riktig retning kan man si. Abishan Arulmaran vant et ok parti mot deres førstebordspiller Tor Skaslien, mens Audun Aamodt så langt er en prima poengplukker på andrelaget med to strake vinster. Ola Maurtvedt og Øyvind Langhus måtte se seg slått, men av rapportene å dømme hadde de brukbare sjanser underveis. Så denne matchen kunne fort ha endt med seier for gjestene fra Indre Østfold.

Så er det bare å gjøre seg klar for nye dyster på nyåret. Åpningen vi har fått med førstelaget kunne knapt ha vært bedre, vi har vunnet to matcher som vi på forhånd hadde blinket ut som nøkkelfighter med tanke på å bite oss fast på dette nivået. Som våre toppspillere Shemsi og Eldin sier: Nå ser vi opp og frem, vi skal heve spillet vårt enda et hakk og gi de antatt sterkere lagene en skikkelig kamp.

Anaylse av partiet mellom Azmil Macksood og Theodor Holter:

D.A.