Seier og tap – og fortsatt serieledelse

Superinnbytter Abishan Arulmaran slo an tonen i sterkt comeback for laget forrige helgens dobbeltrunde.

Det er nesten ikke til å tro: Etter tap 1-3 mot Strømmen I og seier 3-1 mot Moss II er Indre Østfolds sjakk-krigere fortsatt alene på topp i Østlandsseriens 2. divisjon avdeling B. De øvrige resultatene denne helgen gikk nemlig i vår favør med flere uavgjorte matcher. Laget fra Strømmen som slo oss i Askim lørdag, måtte nøye seg med 2-2 mot Nordstrand IV søndag, mens Fredriksstad I og Lillestrøm I tok hverandre ut i nok en poengdeling. Som om ikke det var nok, spilte Lillestrøm også 2- 2 mot Jessheim lørdag.

Uansett må vi gjøre jobben sjøl, men i en sånn alle-slår-alle-avdeling kan det jo by seg muligheter som en knapt har tort å drømme om.

En konsentrert Abishan Arulmaran (t.v.) er i gang med partiet mot Jonatan Andersen. Mossingen kom i tidsnød og ble regelrett utspilt i dette partiet.

Tap i toppoppgjøret

Strømmen, som gjestet oss på Frivillighetens hus lørdag, ble som ventet en tøff motstander. Vi stilte samme mannskap som i de første to rundene, og også Strømmen later til å ha en forholdsvis stabil «line up» med de to mesterspillerne Frode Lillevold og Steinar Sidselrud på de øverste bordene.

Så skulle det vise seg at våre toppspillere, Shemsi og Eldin, var fullt på høyde med disse gutta og vel så det. Begge våre hadde vinstsjanser underveis; Eldin sågar en forsert vinst som han ikke oppdaget ved brettet. Remis på begge de øverste bordene var likevel sterkt.

Da var kampen på de nederste brettene forlengst over. Dessverre gikk ikke resultatene i vår favør. Både Dag og Theodor ble stående litt for passivt i sine partier, og tapte. Dermed kunne Strømmen-gutta reise hjem med 3-1 og begge poengene i bagasjen.

Eldin David (t.h.) spiller remis mot Steinar Sidselrud på andrebord i kampen mot Strømmen. Jørgen Mosbech Andersen (som slo Dag Andersen på bord 3) følger med.

Sterkt comeback i Moss Hadde vi bange anelser foran møtet med et robust og rutinert andrelag fra Moss Schakklub på deres hjemmebane i Vansjø båtforening søndag? Vi var enige om at dette var en motstander som nok kunne være i stand til å slå oss, men vi var like sikre på at vi også burde ha gode sjanser mot dem.

Theodor Holter hadde meldt forfall til denne matchen, og Abishan Arulmaran tok steget opp fra andrelaget og inn på fjerdebord. Han viste seg tilliten verdig og ble en skikkelig superreserve da han cashet inn hele poenget etter flott spill med sort mot vanligvis solide Jonatan Andersen. Etter at mossingen slo en bonde på b7 med dronningen, ga Abishan en oppvisning i kontringsspill og feide motstanderen av brettet.

Dermed ledelse 1-0 til oss, og på andrebordet så det ut til at Eldin sto til vinst med sort mot Vebjørn Selbekk. Dermed var Shemsi ikke sen om å tilby remis til Hans Inge Kongevold, som ikke var i posisjon til å avslå.

Shemsi Rukovci (t.v.) spilte en sterk remis med sort mot Frode Lillevold på førstebord i kampen mot Strømmen.

I motstanderens tidsnød lot ikke Eldin seg friste til å bli med på tempoet. Konsentrert og metodisk førte han partiet til seier. Siden lagseieren dermed var sikret, tilbød Dag remis til Rune Harald Kristiansen, som aksepterte. En kanskje noe heldig remis for undertegnede, som var under press i midtspillet. Men Rune brente mye tid og greide ikke å sette sjansene.

Dette var uten tvil vår beste kamp så langt i vinterens seriespill, og det var en glad og fornøyd gjeng som satte kursen tilbake til Indre Østfold med Eldin bak rattet. Seieren gir oss en boost foran oppgjørene mot Jessheim, Fredriksstad og Lillestrøm. Resultatene så langt i denne avdelingen peker ikke ut noen soleklar favoritt. Vi er alene på topp med 6 poeng, men trioen Fredriksstad, Lillestrøm og Strømmen følger hakk i hæl med 5 poeng.

Det ligger med andre ord an til en skikkelig thrilleravslutning.

Kampen mot Moss II har startet. Nærmest spiller Shemsi Rukovci (t.h.) på første bord mot Hans Inge Kongevold. Videre ser vi Eldin David mot Vebjørn Selbekk, Rune Harald Kristiansen mot Dag Andersen (som for øyeblikket befinner seg bak kameraet) og Abishan Arulmaran mot Jonatan Andersen.

Andrelaget gikk på smell

Mens førstelaget var i aksjon i Moss, spilte vårt andrelag hjemme i Frivillighetens hus mot Asker II og måtte se seg slått 0,5-3.5. På første bord holdt Ola Maurtvedt remis med sort mot Erik Austreng, en spiller med nesten 1700 i rating. Bra levert. På de tre andre bordene ble det tøffere for våre spillere, og både Audun Aamodt, Øyvind Langhus og Jens Tore Fremmegård tapte.

D.A.

Se Abishan Arulmarans vinstparti mot Jonatan Andersen her: