Partiet som sikret pokalen

I det som fortonet seg som en bortimot rekordjevn klasse 1 i årets landsturnering, var seier i siste runde ekstra gjevt. For undertegnede ga helpoenget mot unge Haakon Wright fra Groruddalen nesten uventet mye valuta, idet 5,5 poeng på de ni rundene holdt til en 7. plass blant de 46 deltagerne, pokal og en ratinggevinst på 43 poeng. Vinner av klassen ble en annen unggutt, Simen Sørensen fra Sevland.

En annen av våre klubbmedlemmer, Halvor Hartvig, tok en fin 22. plass av 67 deltakere i klasse 2, med 5 poeng på de 9 rundene. Bra levert!

Blide premievinnere i klasse 1. Fra venstre bak: Hanna B. Kyrkjebø (nr. 2), klassevinner Simen Sørensen og Eirik Viken Kallset (nr. 3). Foran fra venstre: Ulrik Olsen (9), Andreas Strand (6), Cornelius Kvendseth (4), Dag Andersen (7), Hans Arild Runde (8) og Per Gisle Svendsen (5). Bildet er hentet fra arrangørens facebookside. FOTO: KRISTOFFER GRESSLI

En klar vinner synes jeg arrangøren og 100-årsjubilerende Larvik Sjakklubb skal utropes til. Klubben sto for et både trivelig og godt NM i den romslige, moderne håndballhallen Boligmappa Arena – hvor etter sigende den store Champions League-pokalen til Larvik HK skulle befinne seg et eller annet sted. Også imponerende kolossale Thor Heyerdahl videregående skole vegg i vegg med spillearenaen var i bruk, med blant annet en kantine som sørget for at både magen og humøret var på topp. Så skal det selvsagt nevnes at stormester Aryan Tari vant eliteklassen og mottok kongepokalen som en fullt fortjent norgesmester i sjakk.

Pokaler på rekke rad sto og ventet på premievinnerne. FOTO: KRISTOFFER GRESSLI

Undertegnede bodde på Park hotell i Sandefjord og pendlet de snaue to milene mellom vestfoldbyene under hele NM-uken; det viste seg å være en utmerket ordning, og i det hele tatt trivdes jeg så bra at det må ha påvirket spillet i positiv retning. Sisterundepartiet ble preget av åpent og aggressivt spill – kanskje ørlite grann sjansepreget og på grensen til litt bløffmakeri fra min side. Men det funket – og pokalen havnet på hylla hjemme i Askim.

Dag

Dag Andersen (1830) – Haakon Wright (1942) 1 – 0: