Nå avgjøres høstturneringen: – Bare seier godt nok

Både Dan Vegar og Eldin går for fallseier i sisterunden.

En offensiv innstilling preger begge de to spillerne som er i delt ledelse før siste runde i høstturneringen. Etter all sannsynlighet møtes de to, så vi kan vente oss et toppoppgjør med nerve og spenning. Det er nesten så man burde ta inngangspenger på sjakken denne tirsdagen.

Vi har tatt pulsen på begge spillere før avslutningen. Dan Vegar Sletten startet med tre strake seire og ledet turneringen alene helt frem til nest siste runde. Da ble han hentet inn av Eldin, som vant sitt parti over Theodor, mens Dan Vegar remiserte mot Odd.

– Hvordan vil du oppsummere innsatsen din i høstens turnering? – Alt i alt er jeg fornøyd. De siste rundene har vært tøffe, men jeg er veldig glad for at jeg klarte å hente poeng fra både Theodor og Odd, svarer Dan Vegar. – Noen partier du er spesielt fornøyd med? – Jeg er spesielt fornøyd med partiet mot Odd Andersen. Her lå jeg kvalitet under, men klarte å holde remis. – Hva går du for i sisterunden; fallseier eller solid forsvar til remis? – Hvis jeg må velge mellom fallseier eller solid forsvar, går jeg helt klart for fallseier, sier en offensiv Dan Vegar.

Eldin David går all in for seier i siste runde.

De samme spørsmålene har vi stilt til Eldin David, som fikk los på tetplassen med seier i nest siste runde.

– Egentlig er jeg litt middels fornøyd, da tapet i første runde sitter i. Men det er spennende at det er så jevnt, kommenterer Eldin. – Han er kontant om hvilket parti han er mest fornøyd med i turneringen: – Partiet mot Ola! – Fallseier eller solid forsvar i sisterunden? – Kun seier er godt nok. – Du liker vel generelt ikke å spille for remis …? – Nei, remis er jeg ikke fornøyd med. Om det blir Dan Vegar jeg møter, har han også ambisjoner vil jeg tro!

Dan Vegar Sletten er ikke snauere, han går for fallseier og turneringsseier.

Dermed får vi – for å si det på godt svensk – en rysare i høstavslutningen. Akkurat slik vi vil ha det. Hva som skjer ved remis har vi ikke regnet på. Remis er nemlig ikke det mest sannsynlige resultatet, gitt spillernes offensive innstilling.

D.A.