Kladdeføre i NGP-hurtigsjakk

Indre Østfolds tre deltakere var i det beskjedne hjørnet da en av østfoldsjakkens oldtimere ble hedret.

For Shemsi Rukovci, Halvor Hartvig og Dag Andersen ble det en forglemmelig fredagskveld i Sarpsborg rent spille- og plasseringsmessig. Men en hurtigsjakkturnering med Grand Prix-status er uansett noe å ta med seg, og noen ganger er det viktigste faktisk å delta. Som vanlig ble det hyggelige møter med sjakkvenner i Sangerhuset i Sarpsborg.

Shemsi slo best fra seg av våre med 3,5 poeng på de seks rundene og en 7. plass blant 19 deltakere i A-gruppen, mens de to andre havnet et stykke ned i det slagne felt. Ikke mye å skrive hjem om. Men som sagt: Vi var der.

Fra Oddvar Eriksens æresturnering 15. november. Nærmest spiller Dag Andersen mot Shaya Irandoust (Sarpsborg). Ved siden av dem ser vi Halvor Hartvig mot Tommy Forsberg (Sarpsborg). Lenger bak skimtes Shemsi Rukovci i kamp mot John-Olav G. Njå (Sarpsborg). FOTO: BABAK IRANDOUST/ SARPSBORG SJAKKLUBB

Det var i høyeste grad også to unge mesterspillere med ambisjoner, ute etter å sanke både NGP-poeng og sikkert også noen velkomne kroner til sjakksatsingen. Den 14-årige FM Elham Abdrlauf fra Oslo Schakselskap la beslag på førsteplassen med full poengpott foran Alta Sjakklubbs elitespiller og IM Erlend Mikalsen, etter å ha vunnet deres innbyrdes oppgjør.

Med fare for å gjenta meg selv: Lagsjakk er moro. Torsdag 28. november arrangerer Fredriksstad Schakselskap ØM i hurtigsjakk for lag på Lisleby samfunnshus. Flotte spilleforhold – jeg bare sier det.

Og to dager etter står Sarpsborg Sjakklubb for Østfoldmesterskapet i hurtigsjakk (individuelt) sammen med gryende Rakkestad Sjakklubb. Spillested er det tidligere helsehuset, som i dag rommer frivillighetssentral og familiesenter. Det loves prima spilleforhold, og hva kan vi bidra med? Ni runder høyoktan hurtigsjakk.

D.A.