IØSS-juniorene høstet erfaring i intenst lag-NM

Et høydepunkt i sjakkåret så langt – kun spektakulært slått av opprykket til 2. divisjon i Østlandsserien – var da fire av våre juniorer kastet seg helhjertet inn i mylderet av unge sjakkspillere på NM for ungdomslag, som ble spilt på Ambassadeur-hotellet i Drammen den første helgen i mars.

Laget (i bordrekkefølge): Abishan Arulmaran, Theodor Holter, Ola Maurtvedt og Sokrates Vik. Lagleder var Eldin David. Det skal også nevnes at vårt klubbmedlem Jens Tore Fremmegård var dommer i turneringen, som ble utmerket arrangert av driftige Konnerud Sjakklubb.

Her har vi samlet gjengen i et lyst øyeblikk mellom slagene. Til venstre lagleder Eldin David, videre Theodor Holter, Abishan Arulmaran, Sokrates Vik og Ola Maurtvedt.

Uten ekstraspillere slik at man kunne rullere litt på laget og avløse slitne hoder, ga våre ungdommer seg i kast med seks tøffe runder på en helg. Og de besto ildprøven, selv med marginene imot i et par matcher som fort kunne ha fått et annet og for Indre Østfold mer oppløftende resultat.

Jens Tore Fremmegård er en engasjert og dyktig turneringsleder og dommer i klubben vår. Han har allerede dømt i flere turneringer utenfor klubben og opparbeidet seg verdifull erfaring. Her er han med rød dommertrøye under ungdoms-NM for lag i Drammen.

Særlig det knepne 2,5-1,5-nederlaget mot Kristiansand i tredje runde, hvor kampen sto og vippet på andrebordet og lenge så ut til å ende med knepen seier til våre gutter isteden, var litt vondt å svelge. Også mot Fredrikstad ble det tap i en match som var meget jevn og fort kunne ha gått til uavgjort; etter den bataljen kunne man vel øyne en viss revansjelyst i unge ansikter. Sjansen kommer nok igjen til å by disse dyktige Fredrikstad-ungdommene på en lystig dans over de 64 feltene.

Ingen tvil om at denne kvartetten trivdes godt sammen på turnering; fra venstre Theodor, Abishan, Sokrates og Ola.

Guttene overnattet i Drammen og holdt samholdet, humøret og spiriten oppe. En slik turnering er sosialt lim og gir formodentlig litt påfyll av inspirasjon og lyst til å spille flere turneringer. Sjakk er sosialt, tross en nokså seiglivet myte om det motsatte. Så rundet guttene av turneringen med en såkalt «clean sweep», seier på samtlige fire bord mot et Drammens-lag, og kunne vende hjem over (eller snarere under) fjorden med en god opplevelse friskt i minne.

Matchen mot Konnerud ble meget jevn. Nærmest ser vi førstebordet med Abishan Arulmaran mot Anders N. Aure. Videre bakover er også Theodor Holter, Ola Maurtvedt og Sokrates Vik klare til kamp. Matchen endte 3-1 til Konnerud.

Sluttfasit ble to seire, én uavgjort og tre tap, som ga fem lagpoeng og en 14. plass blant 22 deltakende lag i juniorklassen. Alt i alt: Absolutt godkjent.

Dag