Hard kamp i høstturneringen

Det ble en lang kveld på de to øverste bordene i femte runde av høstturneringen.

Lenge etter at de andre partiene var ferdige, satt fire kamphaner igjen. Da røyken hadde lagt seg, ble det delt ut et halvpoeng til hver. Både spillere og bakspillere gjøv løs på etteranalysene, selv om klokka tikket mot midnatt. Hvem sa at remis er kjedelig?

Særlig toppoppgjøret mellom Theodor og Dan Vegar ble en godbit. I et spennende sluttspill hadde begge sine muligheter til å avgjøre – og noe tidligere i partiet overså nok Dan Vegar en vinstkombinasjon. Til slutt kom det nye dronninger på brettet og partiet ebbet ut i remis. Et skikkelig kampparti.

Theodor Holter (t.v.) prøvde seg på en frisk skotsk åpning mot Dan Vegar Sletten. Nærmest toppbordet ser vi Abishan Arulmaran (t.v.) mot Albert Huuse.

I møtet mellom to bla Andersen prøvde Odd med de hvite brikkene å presse blod ut av stein og avslo to remistilbud fra Dag før han aksepterte det tredje. Odd sto litt bedre gjennom det meste av partiet, så det var ingen grunn til å slippe motstanderen av kroken før alle muligheter var prøvd. Det kan kanskje virke litt frekt av meg å tilby remis for tredje gang, men på dette tidspunktet hadde Odd en bonde under og ikke lenger noen fordel på klokka. Begge spillerne var nede i under ti minutter på resten av partiet. Dags merbonde var verdiløs, og remisen var så saklig som den kunne bli.

Dermed beholdt Dan Vegar Sletten ledelsen i turneringen med 4 poeng, halvpoenget foran trekløveret Theodor Holter, Odd Andersen og Eldin David. Ola Maurtvedt og Abishan Arulmaran benyttet sjansen til å knappe innpå teten med hver sin hvitseier og står med 3 poeng. Med to runder igjen skiller det bare ett poeng mellom første- og sjuendeplassen.

Resultatliste av høstturneringen finner du her.

D.A.