Eldin og Shemsi: – Vi skal bite fra oss i seriesjakken

Om kort tid braker det løs. Indre Østfold Sjakkselskap stiller med to lag i vinterens seriespill. Klubbens leder Eldin David og vår nye førstebordspiller Shemsi Rukovci er ikke i tvil: – Vi skal bite fra oss og kan overraske favorittene.

– Målet for førstelaget er å holde seg i 2. divisjon, med mulighet for mer. Og målet for andrelaget i 4. divisjon er å rykke opp, sier en offensiv Eldin David, som tror Fredriksstad og Strømmen blir de tøffeste motstanderne for førstelaget.

Shemsi Rukovci tror heller ikke at Indre Østfold blir noen kasteball.

– Jeg håper at vi kan kjempe på øverste halvdel med førstelaget. Vi har kvalitet nok i laget til det nå, selv om vi ratingmessig stiller svakere enn flere av de andre lagene. Jeg tror vi kan overraske positivt og øke ratingen vår. Fredriksstad er nok favoritter, men med vårt beste mannskap kan vi overraske dem. Det kan også være til vår fordel at de fleste andre lagene ikke kjenner oss så godt, sier førstebordspiller Shemsi.

Sammen med Dag Andersen var han med på Indre Østfolds lag som slo Fredriksstads førstelag 3-1 i 3. divisjonsoppgjøret på Selbak i 2004. Selv om vi slo dem, var det Fredriksstad som rykket opp den gangen. Og de kan uten tvil stille med et mye sterkere mannskap i dag.

– Men kanskje noen av dem husker hva som skjedde i 2004, ler Shemsi.

Her ser vi Eldin David (t.v.) og Shemsi Rukovci spille mot hverandre i klubben. I vinter skal de to i aksjon på de to øverste bordene på vårt nyopprykkede lag i andredivisjon.

De to høyest ratede spillerne i klubben er samstemt optimistiske og offensive, selv om de vet at det blir mange tøffe kamper. Men først og fremst byr oppgjørene i Østlandsserien på spennende, morsomme og lærerike utfordringer.

Førstelaget får Oslo-turer i de to rundene før nyttår, 3. november og 8. desember. Motstandere i første runde er et etter sigende «publag» bestående av noen dyktige luringer fra Stjernen, klubben på Grünerløkka. De kaller seg Stjernen 33, et noe mystisk navn som ifølge informerte kilder skal henspille på et utested hvor spillerne pleier å møtes, like ved Stjernens lokaler i Seilduksgata.

Fjerdelaget til Nordstrand er motstander i desemberrunden. Så går det slag i slag utover vinteren med kamper mot Strømmen 1 (hjemme), Moss 2 (borte), Jessheim (hjemme), Fredriksstad 1 (borte) og Lillestrøm 1 (hjemme).

Helgene 18. – 19. januar og 7. – 8. mars blir ekstra viktige med kamp både lørdag og søndag. En tøff start på det nye sjakkåret – og i den nye storkommunen som også har Indre Østfold i navnet.

Med seier for Abishan Arulmaran (t.v. nærmest) mot Harald Furnes, og remis for Theodor Holter (i bakgrunnen t.v.) mot sjakkforbundets generalsekretær Geir Nesheim, bidro de to juniorene på tredje- og fjerdebord til Indre Østfolds 3-1- seier mot laget fra SK 1911 forrige sesong.

Andrelaget i 4. divisjon avdeling F serieåpner hjemme i Askim mot tredjelaget til Follo søndag 3. november. Der bør spillerne allerede kjenne sin besøkelsestid og sette tonen for resten av sesongen. De øvrige motstanderne er Vålerenga 4 (borte), Asker 2 (hjemme) og Offerspill 6 (borte). Sistnevnte altså sjettelaget til den nye klubben som verdensmester Magnus Carlsen stilte seg i bresjen for i sommer. Med rundt tusen medlemmer å velge mellom, bør de ha nok av kampkraft å skilte med også i de lavere divisjonene. I det hele tatt virker avdelingen overraskende sterk, så også andrelaget vårt må regne med å møte noen skarpskodde motstandere. Det blir ingen dobbeltrunder for andrelaget.

– De to første kampene, mot Stjernen 33 og Nordstrand 4, blir viktige å vinne om førstelaget skal nå målet om å holde seg trygt unna nedrykk. Dette er nok to lag som vi bør ta sikte på å ha bak oss, mener Eldin.

I 4. divisjon tror han Askers andrelag blir tøffest å hamle opp med, med lagene fra Offerspill og Vålerenga som noe mer usikre kort.

– Hvor viktig er det for Indre Østfold Sjakkselskap å delta i seriesjakken, og å ha kommet seg opp på et høyere nivå?
– Det er viktig for motivasjonen både blant seniorene og juniorene i klubben vår. Det er også bra å vise lokalsamfunnet rundt oss at vi har ambisjoner og stiller gode lag i divisjonsspillet. Vi er med på å sette Indre Østfold på kartet, sier Eldin David.

D.A.