Dan Vegar leder høstturneringen

Med tre seire på de tre første rundene beholdt Dan Vegar Sletten ledelsen i høstturneringen selv om han tok en forfallsremis i fjerde runde. Også Odd Andersen sto over denne runden, og holder andreplassen med 3 poeng – samme poengsum som to andre som puster lederen i nakken, nemlig Theodor Holter og Eldin David. Tre runder gjenstår, og med en hel kvartett innblandet i tetstriden kan vi forvente en spennende innspurt.

Dan Vegar Sletten leder høstturneringen alene med 3,5 poeng på fire runder.

Fjerderunden ble altså preget av en del forfall, og to av de fem partiene som ble spilt endte også i tamme remiser. Dag Andersen kom aldri skikkelig ut av startblokkene med hvit mot Theodor Holter, dronninger ble byttet av tidlig, og allerede etter 21 trekk ble spillerne enige om remis på forslag fra Andersen. En nokså tam affære der ingen av spillerne demonstrerte noen store ambisjoner akkurat denne kvelden. Men bare vent …

Fjerde runde i høstturneringen ble spilt 15. oktober i klubblokalene på Frivillighetens hus. På venstre side av bordet hadde Theodor Holter (nærmest) ingen problemer med å holde remis mot Dag Andersen (som for anledningen befant seg bak kameraet). Videre ser vi Eldin David, Ola Maurtvedt, Mahad Hosh og Halvor Hartvig. På høyre side av bordet sitter Albert Huuse (nærmest), videre Abishan Arulmaran og Audun Aamodt (halvt skjult). Bakenfor dem har Øyvind Langhus klart å gjemme seg for fotografen.

Junioroppgjøret mellom Abishan Arulmaran (hvit) og Ola Maurtvedt ble heller ikke den ungdommelige feiden en kanskje kunne ha forventet. Etter mange avbytter ble fredspipa fyrt opp.

Øyvind Langhus (til venstre) måtte se seg slått av Halvor Hartvig i denne runden.

Noe mer futt ble det i de tre øvrige partiene. Ratingfavoritt Eldin David med de sorte brikkene greide til slutt å overliste unge Albert Huuse, mens det ble hvitseire til Halvor Hartvig og Audun Aamodt mot henholdsvis Øyvind Langhus og Mahad Hosh i denne runden. Mahad så for bakspillerne ut til å ha en svært lovende stilling med flere bønder over mot Audun, men den drevne skjetvingen hadde et mattangrep på lur. Har man spilt mange nok partier mot herr Aamodt, vet man av erfaring av den karen er vrien å ha med å gjøre når han får snusen i et kongeangrep.

D.A.