Alberts knockout-kombi

Odd Andersen sto til klar vinst. Så smalt det.

Makan! På en kveld da den avgjørende toppduellen mellom Eldin David og Dan Vegar Sletten ble utsatt, oppsto et sjakklig drama i et av de andre sisterundepartiene i høstturneringen.

Begge tok dramaet og sluttstillingen med stoisk ro, men Albert Huuse hadde absolutt mest grunn til å smile etter en sjokkkombi helt ut av det blå mot Odd Andersen.

Her sitter veteranen Odd Andersen og ser ut til å ha en klar og komfortabel fordel mot en kar man riktignok aldri skal undervurdere, nemlig unge Albert Huuse. Etter en relativt jevn og rolig åpning, later partiet til å ha gått over styr for ungdommen. Men Odd har kanskje satt på cruisekontrollen? Han lener seg tilbake i stolen og ser ikke særlig nervøs ut.

Det var ikke fritt for at avslutningen av partiet vekket oppsikt og smil også hos de andre spillerne; her er det Theodor Holter som priser seg lykkelig over at det ikke er han som spiller hvit på bordet ved siden av.

Pang! En lur felle. En bukk. Et tårn som lander på h1 med sjakk og et smell. Og shake hands. Se partiet nedenfor. Men vær advart, dette er sterke saker. Ha gjerne en å snakke med eller gå gjennom trekkene sammen med. I enerom kan dette bli i tøffeste laget. Spøk til side: Sånne partier med brå og uforutsette vendinger beriker sjakken og gir opphav til historier som kanskje blir fortalt om ti år, tjue år.

Mahad Hosh har gjort stor spillemessig fremgang, og fortsetter han den trenden kommer nok snart poengene trillende. Her har han muligens funnet på noe lurt i en litt vrien stilling.

Tre andre partier ble spilt denne kvelden. Theodor Holter vant først offiser og deretter partiet mot Audun Aamodt, Halvor Hartvig slo unge Martin J. A. Jonasen, og Dag Andersen utmanøvrerte Mahad Hosh – som har vist stor spillemessig framgang det siste året og hang bra med lenge i partiet. Dermed ble det sortseire på alle fire brett denne kvelden.

D.A.

Sjakkanalyse: Odd Andersen - Albert Huuse